Waarom is een magento 2 webshop de beste keus?

Het magento platform werd gelanceerd in 2008, en daarna groeide het al snel uit tot het meest populaire systeem om online shops in te bouwen en beheren, en niet zonder reden. Bij Creative CT (een bureau voor webdeveloping) maken ze al vanaf het begin gebruik van dit mooie systeem, en vertellen ze je waarom een magento 2 webshop de beste keus is voor iedereen die wil starten met e-commerce. Zoals gezegd is dit e-commerce platform super populair, en dat komt voornamelijk dat het beheren ervan voor de gebruiker ontzettend makkelijk is. Het heeft een back-end die heel intuïtief werkt, en die zelfs gebruikt kan worden door mensen zonder al teveel technische kennis. Een magento 2 webshop biedt je bovendien super veel functies, die het zowel voor jou als voor de klant makkelijk maken, zoals:

  • Het zelf kunnen toevoegen en wijzigen van producten in je shop
  • Uitstekende SEO (zoekmachine-optimalisatie)
  • Een one-page checkout
  • Handige productvergelijking en reviews
  • Een hele prettige, virtuele shopbeleving

Het allerbelangrijkste aan een webshop is natuurlijk de ervaring voor de klant. Deze moet zonder enige moeite kunnen vinden wat hij/zij zoekt, en bovendien heel gemakkelijk een order kunnen plaatsen. De one-page checkout is daar een hele belangrijke feature voor. Een magento 2 webshop maakt gebruik van deze manier van bestellen, waardoor de conversie zo hoog mogelijk uitkomt. je moet het zo zien: Hoe lastiger je het voor de klant maakt om een order te plaatsen, hoe eerder hij afhaakt. Wanneer je gebruik maakt van magento is dit niet aan de orde. Het bestel- en betaalproces zijn heel gemakkelijk en de klant voelt zich op geen enkel moment bezwaard of ongeduldig, precies zoals het zou moeten.

Van magento 1 naar een magento 2 webshop

Als je bij Creative CT een nieuwe shop laat bouwen krijg je altijd een magento 2 webshop. Magento 2 is namelijk de nieuwste versie van dit e-commerce platform. Als je echter op dit moment een webshop hebt op basis van magento 1, dan kunnen ze je helpen bij de overstap op deze nieuste versie. Deze heeft veel dezelfde functies als magento 1, maar ook veel nieuwe, waardoor je zult merken dat je conversie omhoog gaat, je shop beter wordt gevonden in google en hij bovendien beter beveiligd is. Overstappen loont dus absoluut! Een magento 2 webshop wordt overigens ook constant geüpdatet, onder andere met betrekking tot de beveiliging, en bij magento 1 is dat niet langer het geval. Overstappen op magento 2 is dus niet alleen een slimme, maar ook een noodzakelijke keuze voor webshophouders. Creative CT helpt je er graag bij!

De voordelen van magento 2

Er zijn niet zo heel veel wijzigingen, maar een magento 2 webshop is onder andere beter op de volgende punten: Hij heeft altijd een volledig respondive lay-out en opbouw, hij heeft een verbeterde API, de gebruiksvriendelijkheid is hoger en het biedt bovendien meer mogelijkheden voor developers. Dit laatste wil zeggen dat er meer maatwerk mogelijk is. Je hebt dus meer vrijheid qua design als je een magento 2 webshop gaat laten bouwen, en dat komt jouw merkidentiteit natuurlijk ten goede. Heb je dus een magento 1 website of webshop? Stap dan zo snel mogelijk met behulp van Creative CT over op magento 2, de investering is het meer dan waard.

Lees meer…