iWeb Webdesign maakt gebruik van de meest populaire CMS systemen zoals “Joomla, Drupal en WordPress”. Vrijwel alle 3 de Content Management Systemen hebben de zelfde layout. Waarvan WordPress de meest gebruiksvriendelijke is en het meest wordt gebruikt. Met deze CMS systemen kunt u zich prima op het web profileren. U website is in elke huisstijl leverbaar. Zowel met een grafisch ontwerp als een geschikte template is uw website een prachtig exemplaar op het web, zowel zakelijk als een hobby website. Om een juiste keuze te maken hebben we hier alle voor en nadelen op een rij gezet.

WordPress

WordPress is een gebruiksvriendelijk en inmiddels erg populair CMS systeem waarin je website makelijk te beheren is. Het WordPress CMS systeem is van origine een systeem om blogs mee te publiceren, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig CMS systeem waarmee de mooiste websites op het web gemaakt worden. Inmiddels zijn er ook veel plugins beschikbaar, waarmee veel extra toepassingen kunnen worden gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld een fotoalbum en andere extra aplicaties die u website tot een perfect totaal plaatje maken. Dankzij de vele templates die beschikbaar zijn in WordPress kun je met de interface meer toepassen waarmee de huisstijl goed tot zijn recht komt.

Joomla

Ook Joomla is een gebruiksvriendelijk CMS systeem. In vergelijking tot WordPress is Joomla lastiger om onder de knie te krijgen voor de gebruiker. Daarentegen is het CMS systeem wel uitgebreider en meer geschikt voor grote websites met veel interactieve functionaliteit. Zoals gezegd vereist het meer kennis van de beheerder om dit CMS systeem te onderhouden. Net zoals WordPress zijn er ook veel plugins en templates beschikbaar waarbij de interface iets ingewikkelder is aan te passen.

Drupal

Qua eenvoud van beheer valt Drupal tussen WordPress en Joomla. Ook voor Drupal zijn vele templates te downloaden en er zit een grote community achter voor support en verdere ontwikkeling. Ook grote organisaties gebruiken vaak Drupal voor onderhoud van hun druk bezochte websites. Het nadeel van Drupal in tegenstelling met WordPress en Joomla dat het implementeren van een template in eigen huisstijl veel extra werk vereist wat tevens veel tijd kost. Daarom zijn wij zelf een voorstander van WordPress of Joomla.