Personeelsadministratie: van ingewikkeld naar eenvoudig

Ieder jaar blijkt het weer een ingewikkeld document personeelsadministratie te worden. De werkgever vergeet met regelmaat over de juiste personeelsgegevens van hun werknemers te beschikken. Ook ik heb hier moeite mee. Of beter gezegd, ook ik had hier moeite mee. Met personeelsadministratie van Personeelssysteem is dit verleden tijd. Als je aan personeelsadministratie denkt, dan denk je aan de juiste persoonlijke gegevens. Echter spelen contracten ook een belangrijke rol in de administratie van de werkgever. Met de juiste contracten heb je de juiste voorwaarden bij de hand. Omdat er vaak sprake is van verschillende contracten, kan het zo maar zijn dat ook de voorwaarden verschillend zijn. Als je je eigen personeelsadministratie invoert, kom je vaak een wirwar van documenten tegen. Met Personeelssysteem is dit verleden tijd.

Personeelsadministratie voor alle werkgevers

Personeelsadministratie is ontzettend belangrijk voor de werkgever, omdat hij of zij hierbij het juiste overzicht behoudt. Iets wat alle werkgevers moeten doen. Echter is dit geen eenmalige taak. Het is belangrijk dat de werkgever regelmatig hun personeelsadministratie inziet. Zo blijft het overzichtelijk. Daarnaast heeft het behouden van overzicht één groot voordeel: de werkgever weet precies waar hun werknemer nog recht op heeft. Personeelssysteem heeft een hele mooie, maar eenvoudige online product ontworpen. Op personeelssysteem.nl vind je alle informatie. Het is goed om te weten dat personeelsadministratie van Personeelssysteem de volgende kenmerken bevat:

  • Personeelslijst;
  • Contractbeheer;
  • Bestand beheer.

Personeelslijst bevat een overzicht van persoonlijke gegevens van alle medewerkers. Deze gegevens zijn tevens direct beschikbaar. De directe beschikbaarheid zorgt ervoor dat je snel je collega kunt bereiken wanneer dit nodig wordt geacht. Daarom werkt het systeem ook goed bij bedrijven die medewerkers op oproepbasis werken. Contractbeheer bevat diverse contractdocumenten, daarnaast kun je vakantie-uren instellen. Ook de opbouw van salarissen kan binnen contractbeheer worden berekend. Daarnaast is er nog een bestand beheer waar overige documenten in bewaard kunnen worden. Alle documenten kunnen per medewerker worden gecategoriseerd. Het systeem biedt tevens een overzicht aan dat je per medewerker kunt inzien. Een goed voorbeeld is het inzien van het urenoverzicht. Zo kun je in één oogopslag zien hoeveel plus-uren de medewerker heeft gedraaid. Mocht er sprake zijn van min-uren, dan is dit ook goed in te zien. Het gewerkte aantal uren kan tevens zo worden bekeken dat je dit op dag-, week-, maand- of jaarniveau kunt inzien. Natuurlijk heeft Personeelssysteem ook rekening gehouden met het feit dat het doorvoeren van correcties mogelijk gemaakt moet worden. Dit hebben ze meegenomen in hun systeem. Mocht je dus een foutje zien, dan is dit eenvoudig op te lossen.

Mijn eigen ervaring

Inmiddels heb ik het product van personeelssysteem een jaar in gebruik. Ik was toentertijd op zoek naar een handig systeem, omdat ik inmiddels meer dan dertig medewerkers in dienst heb. Ik vind het dan ook belangrijk om overzicht te hebben over de werknemers die bij mij in dienst zijn. De eerste dertig dagen mag je het programma gratis uitproberen. Dit heb ik met beide handen aangegrepen. Al na de eerste week was ik om. Het is een heel handig systeem. Ik bespaar ontzettend veel tijd en er is een veel mooier overzicht gecreëerd. Ik raad Personeelssysteem en hun personeelsadministratie vaak aan wanneer ik mijn mede-zzp’ers in stress zie raken. Mooier hoeft niet en fijner kun je het niet hebben. Goed dat je er bent, Personeelssysteem. Twijfel je nog? Personeelssysteem gelooft zo hun in product dat je personeelsadministratie de eerste dertig dagen gratis kunt uitproberen. Zo zit je nog niet vast aan het product. Tegelijkertijd zal je worden overtuigd door het programma. Eenvoudiger en overzichtelijker kan bijna niet. Ga naar personeelssysteem.nl en neem contact met ons op.