Onze congresfotograaf werkt muisstil

Geeft u binnenkort een congres zoals een conferentie van verkopers? Organiseert u binnenkort een jaarbeurs? Of geeft u een symposium over een belangrijk thema binnen kwantummechanica en nodigt u daarom masterstudenten, PhD-studenten en prominente onderzoekers van over de hele wereld uit? Dan zoekt u vast en zeker ook een congresfotograaf om deze bijeenkomst te vereeuwigen. En dat is waar onze congresfotograaf van rockinpictures.com om de hoek komt kijken. Want op het gebied van de event fotografie zijn wij van alle markten thuis. U wilt een congresfotograaf inhuren die erg stil werkt. Uiteraard werken wij met hypermoderne fototoestellen. Stille spiegelreflexcamera’s die alles prachtig en zeer gedetailleerd kunnen vastleggen zonder de spreker te storen. Zowel de presentaties worden vastgelegd als de receptie die daarop volgt. Tijdens jaarbeurzen kan de congresfotograaf de diverse standjes met de medewerkers van een keur aan bedrijven en natuurlijk de bezoekers vastleggen. U krijgt als organisator de foto’s na afloop toegestuurd in het formaat dat u wenst. Het is niet alleen maar een leuk extraatje. Een geschenk dat u aan de bezoekers en medewerkers van het congres kunt schenken, bijvoorbeeld in de vorm van een relatiegeschenk. Gebruik de foto’s tevens als promotiemateriaal. U mag best de publiciteit opzoeken met de foto’s van de congresfotograaf. Het is de ideale manier om aan professionele plaatjes te komen die vervolgens op allerlei media getoond kunnen worden.

De congresfotograaf legt ieder congres uniek vast

Naast het feit dat u een congresfotograaf zoekt die zich zodanig voortbeweegt dat hij onzichtbaar en geruisloos is, zoekt u iemand met de kennis om ieder type congres op een bijzondere en unieke wijze vast te leggen. Deze congresfotograaf is observerend en weet wanneer hij zijn camera erbij moet pakken. Alertheid is dan ook een teken van een goede fotograaf. Laat gerust weten in welk formaat, afmetingen en bestandstype u de foto’s wilt ontvangen. We gaan er trouwens graag met Adobe Photoshop overheen zodat we de foto’s in uw huisstijl kunnen ontwikkelen maar u mag dit proces ook geheel uit handen geven aan ons creatief vermogen. Nadien kunt u ze gebruiken voor:

  • De sociale media. Post de foto’s bijvoorbeeld op Pinterest, Facebook, Twitter, Instagram en ga zo maar door,
  • Gebruik ze voor advertenties in kranten, nieuwsbladen en magazines,
  • Schenk ze aan de bezoekers en de sprekers als uniek relatiegeschenk.

Ook voor uw eigen campagne op de website en in uw nieuwsbrief kunt u de foto’s die deze congresfotograaf heeft geschoten natuurlijk goed gebruiken. Het is trouwens mogelijk om de foto’s vrijwel direct nog tijdens het evenement te bewerken en naar u te versturen zodat u ze haast in realtime op uw feed op de sociale media kunt plaatsen. Mensen die helaas niet konden komen kunnen het congres dan toch nog een beetje volgen. De congresfotograaf heeft ervaring op bekende locaties waaronder de Westergasfabriek in Amsterdam, het jaarbeursgebouw in Utrecht en Arminius in Rotterdam.

Het is een goed idee om de rapportage uit te besteden

Kijk voor een impressie op de website en klik dan even door naar zijn portfolio. Wilt u hem boeken of eerst weten wat hij voor u kan betekenen? Bel of stuur dan even een e-mail, hij neemt vervolgens snel contact met u op zodat u weet waar u aan toe bent en wat het u gaat kosten. Uiteraard kunt u Robert Tjalondo van Rockin’ Pictures ook op de sociale media vinden waar hij u vele beelden laat zien die hij als congresfotograaf heeft gemaakt. In zijn blog houdt hij u trouwens op de hoogte van de laatste projecten waar hij aan heeft gewerkt. Mocht u dat interesseren dan moet u echt weer eens terugkomen!