Kerstpakketten; wanneer de medewerkers eens een keer verwend worden!

Elk bedrijf doet er aan tijdens de kerstdagen, kerstpakketten! kerstpakketten kunnen van alles zijn, bij elk bedrijf verschilt dit. Het is dan ook meer dan logisch dat al die werkgevers deze kerstpakketten vroegtijdig moet bestellen omdat het zo gewild is. Bij kerstpakket online kun jij als werkgever je budget invoeren en zij geven jou tientallen mogelijkheden wat jij dit jaar als kerstpakket gaat doen. Blijf je bij wat je je werknemers ieder jaar geeft, of ga je ze een keer verrassen?

Hoe en wanneer is het krijgen van kerstpakketten ontstaan?

Hoe ontstond het krijgen van zo’n zware, maar goed gevulde kartonnen doos? Het begon eigenlijk allemaal in de 19e eeuw. Eten en drinken was toen allemaal veel beperkter verkrijgbaar dan het nu is. Je kocht je eten dan bij de boer in je dorp. Als kerst dan voor de deur stond, was het een traditie om de boer in je dorp en zijn gezin een fijne kerst te wensen. De boer gaf dan een bedankje in de vorm van iets te eten of te drinken.

De knechten van de boer gingen naar huis om kerst te vieren met hun eigen gezinnen. Als teken van waardering voor hun diensten, kregen zij allemaal een kleine voedselpakket mee. Niet alleen boeren, ook andere werkgevers grepen de feestdagen aan om hun waardering aan het personeel te laten blijken in de vorm van zo’n pakket. Dit heeft zich in de loop der jaren uitgebreid dat het ook zelfs een naam heeft gekregen, namelijk de kerstpakketten.

Veel diverse soorten kerstpakketten 

Natuurlijk is er niet één soort kerstpakket. Er zijn tal mogelijkheden. Enkele mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

  • De traditionele kerstpakketten 
  • Zelf samengestelde kerstpakketten 
  • Persoonlijke kerstpakketten 
  • Geschenkset
  • Giftcard of geld
  • Kerstpakketonline.nl

Uit onderzoek is gebleken dat de werknemers het liefste de traditionele kerstpakketten in ontvangst nemen. De traditionele kerstpakket heeft vaak een thema, dit kan Oosters zijn, Italiaans, Mediterraans, Hollands maar ook bijvoorbeeld Fair Trade.  Je krijgt dan allerlei diverse producten van dat thema. 

De zelf samengestelde kerstpakketten zijn eigenlijk pakketten dat producten bevatten die door je werkgever zijn uitgekozen, zo kan je pakket dus heel divers worden.

Om een persoonlijke kerstpakket te geven aan al je werknemers kost je vaak wel iets meer werk, elk individu is namelijk anders en bij elk individu past ook weer wat anders. Als je elk van je werknemers een persoonlijke pakket gaat geven, laat wel zien dat je ze écht waardeert, je steekt er namelijk redelijk veel tijd en moeite in. Dit is zeker dus een enorme verrassing als je je werknemers een persoonlijke kerstpakket geeft. 

Een geschenkset wordt ook steeds vaker gekozen door werkgevers als een kerstpakket. Dit zijn voorgeselecteerde cadeaus zoals fonduesets of een broodbakmachine. Ook bij de geschenksets hebben ze thema’s, zo kun je een pakket kiezen met als thema handdoek en dan krijg je hierbij bijvoorbeeld heerlijk ruikende badkorrels, badzout of douchegel en dergelijke. 

Wat ook gebeurd is dat er giftcards worden uitgereikt, evenals geld. Echter is uit onderzoek gebleken dat een kerstpakket in de vorm van een giftcard of geld het minste gewaardeerd wordt door de medewerkers. Een giftcard kan van alles inhouden, voor de Douglas, Bijenkorf, noem het maar op.

En? Waar verras jij je werknemers mee komend jaar?