Gasdrukveren op maat maken?

Gasdrukveren op maat maken? Ik ging eens op onderzoek uit naar waar ik het beste gasdrukveren kon kopen. Een gasveer op maat, dat had ik nodig. Ik kwam op de volgende website uit: t-technics. Zelf heb ik veel zonnebanken thuis staan, omdat we met de familie ervan houden om regelmatig onder de zonnebank te gaan. Een kleurtje is immers wel zo fijn. Maar een van de essentiĆ«le onderdelen van de zonnebank is een gasdrukveer. We moesten een tijdje geleden nieuwe veren plaatsen, deze waren niet goed meer. De vorige keer dat we nieuwe veren moesten bestellen waren ze niet goed, want we konden ze niet op maat maken. Daarom moest ik op zoek naar een nieuw bedrijf en dat werd t-technics.

Gasdrukveren: waarom zou je kiezen voor t-technics? 

  • Zij hebben een groot assortiment gasdrukveren
  • Ze hebben gasveen in staal en RVS
  • Veel is uit voorraad leverbaar
  • Ze leveren maatwerk volgens de wens van de klant
  • Ze hebben een korte levertijd
  • Verschillende merken zijn aanvullend leverbaar
Dat leken mij in ieder geval al genoeg redenen om te kiezen voor dit bedrijf, zodat ik de gasdrukveren op maat kon laten maken, zelf kon samenstellen. Op veel sites zag ik namelijk staan dat je maar bepaalde veren kunt kopen en die voldoen niet altijd aan de maten die nodig zijn. Gelukkig was dit anders bij t-technics. Waarom is dat dan zo anders via hen? Allereerst hebben zij een ontzettend handige tekening waarin uitgelegd staat wat voor bestelnummer en type onderdeel bij elkaar hoort en wat tot welke prijs zal leiden. Dat is fijn, dan kom je namelijk ook niet voor onaangename verassingen te staan als het aankomt op het op maat laten maken van de veren. Want dat is ook nog wel een angst, dat als je iets op maat laat maken dat de prijs dan hoog uitvalt. Eigenlijk is dat het laatste wat je wilt. Gelukkig is hierop dus iets bedacht zodat de prijs nooit onevenredig hoog kan uitvallen. Daarnaast, mocht je een leek zijn op dit gebied, er staat een tekening op de site met alle onderdelen daarop aangegeven. 

Hoe zien gasdrukveren er uit? 

Voor wie het niet weet een introductie over hoe gasdrukveren eruit zien. En daarnaast ook waarvoor ze worden toegepast. Allereerst een definitie. Een gasveer is een cilinder waarin een zuiger is geplaatst en een gaas dat onder druk wordt samengeperst, zo en verende werking creƫert. Er is daarnaast een ventiel in de zuiger geplaatst die er voor zorgt dat de beweging wordt gedempt. De kracht van de gasveer wordt altijd aangegeven in Newton. Er zijn dus twee verschillende soorten gasveren, gasdrukveren en gastrekveren. We gaan dus nu verder in op de definitie van de gasdrukveer. Gasdrukveren worden toegepast in de meest uiteenlopende en gevraagde krachten, bijvoorbeeld in kleppen, deuren, ramen, een badkamer, de wagenbouw, de scheepsbouw, de machinebouw, een fietsstalling en ook voor zonnebanken. Dit zijn veel verschillende toepassingsgebieden. Een gasdrukveer is een gasveer die het meeste wordt gebruikt. Deze is is normale toestand uiteengestoven en kan doormiddel van een druk (vandaar ook de naam gasdrukveer) in elkaar worden gedrukt en vervolgens wordt het gas gecomprimeerd.