Frans boomschors is ideaal voor in de tuin

Al jaren maken wij gebruik van Frans boomschors in onze tuin. We hebben er een paar jaar voor gekozen om de tuin een andere inrichting te geven en daarbij hebben we ons laten inspireren op Engelse landschapstuinen. Hier en daar hebben we wel borders met rechte buxushagen en vierkante vakken, maar over het algemeen houden we ervan wanneer de natuur zijn gang lijkt te zijn gegaan, terwijl we er zelf stevig de hand in houden. Het Frans boomschors dat wij gebruiken komt daarbij dan ook goed van pas. We gebruiken Frans boomschors al jaren voor de paden langs de borders. Dat is heel handig, vooral wanneer we in de borders willen werken.

Wat wij een voordeel vinden aan Frans Boomschors

Voor Frans boomschors zijn wij vaste klant bij Boomschors.nl want op boomschors.nl kunnen we heel eenvoudig het schors vinden en aanschaffen, precies zoals wij dat willen. In handige hoeveelheden, samen met anti-worteldoek, is het Frans boomschors hier te bestellen. Boomschors.nl levert snel en zorgvuldig en dat vinden wij prettig. Het Frans boomschors heeft een aantal eigenschappen waarover wij zeer tevreden zijn.

  • Het is zeer zacht materiaal
  • Het ziet er altijd goed en verzorgd uit
  • Het is duurzaam
  • Het is gemakkelijk te onderhouden
  • Het is niet duur

Wanneer we in de borders willen werken is het zachte van Frans boomschors erg goed te merken. Zowel mijn man als ik hebben jaren met een soort foam plankje gewerkt en dat is toch eigenlijk heel onhandig. Het schors dat we langs de borders hebben liggen heeft ongeveer hetzelfde effect. Het is zacht en veert mee, wat prettig is voor onze knieën. We kunnen op die manier eenvoudig op de knieën gaan zitten en zo het onkruid verwijderen uit de borders, zonder dat we een foam plankje hoeven te verschuiven. Het bijkomende voordeel is dat het er permanent ligt, dus we zijn er altijd van verzekerd dat we deze zachte ondergrond hebben, ook wanneer we erover lopen. Het is ook erg prettig materiaal om bijvoorbeeld met een kruiwagen over te rijden. Het schors verschuift haast niet en vormt een stevige ondergrond waardoor we heel goed in de tuin kunnen werken. Een ander voordeel is natuurlijk hoe het schors er in de tuin uitziet. Het is een heel natuurlijk element in de tuin. De kleur is prachtig bruin en wordt wat donkerder als het nat is geworden door de regen. Het past hierdoor helemaal in de stijl van de tuin zoals wij die voor ogen hebben. Wij vinden het vooral heel erg mooi bij hoge soorten gras en struiken en heesters, waardoor als het ware het natuurlijke benadrukt wordt van de planten. We hebben in het begin overwogen om paden aan te leggen van witte kiezels. Dat zie je in Engelse landschapstuinen ook wel veel, vooral omringd door de buxushagen. Toch hebben we hier vanaf gezien. Het nadeel van witte kiezels is dat ze viezig worden en groene aanslag gaan vertonen naarmate ze langer op hun plek liggen. We vinden het moeizamer lopen en daarom hebben we daar vanaf gezien.

Hoe we boomschors ontdekten

We zijn samen ter inspiratie naar een paar opengestelde tuinen geweest en waar we ook kwamen, altijd was er wel ergens een deel waar Frans boomschors werd gebruikt voor paden of ter bescherming van de planten. We hebben zelfs gezien dat dit Frans boomschors gebruikt wordt als ondergrond voor het terras bij een theehuis. Het viel ons op hoe gemakkelijk het in onderhoud leek en hoe prettig we het vonden lopen. We vonden daarna al snel de website van Boomschors.nl waar we onze eerste bestelling hebben geplaatst.