Een zeer gewilde Scania miniatuur

Al ruim twintig jaar ben ik vrachtwagenchauffeur en ik rijd daarbij al vele jaren op een Scania vrachtwagen. Als chauffeur breng je vele uren door in je wagen en raak je eraan verknocht. Je krijgt daarmee een soort band met het merk dat vele chauffeurs zullen herkennen en op een gegeven moment vloeit dit door in je privéleven. Ik herken dat zelf heel erg in het verzamelen van diverse objecten die met Scania te maken hebben, maar mijn favoriet daarbij is de Scania miniatuur. Ik vind het een pracht van een wagen en wil het liefste van elk model een miniatuur in huis hebben, die ik in een vitrinekast in de woonkamer heb opgesteld. Elke Scania miniatuur is voor mij dan ook zeer gewild en gelukkig heb ik daarvoor miniatuurshop.com gevonden, waar een groot en divers aanbod aan miniaturen van vrachtwagens verkrijgbaar is.

De Scania miniatuur van mijn eigen wagens

Ik rijd niet al twintig jaar in dezelfde vrachtwagen. Al diverse malen is er door mijn werkgever gewisseld en bij mij is het verzamelen van vrachtwagens begonnen met een Scania miniatuur van elk type wagen waarop ik zelf heb gereden. Toen ik die eenmaal had, besloot ik elk Scania miniatuur te gaan verzamelen van wagens waarop ik nog eens zou willen rijden. Bij Miniatuurshop.com is daar erg veel keuze in, want ze hebben van het Scania miniatuur maar liefst ruim 250 verschillende miniaturen beschikbaar. Dit geeft mij nog wel even de tijd om door te sparen, want stuk voor stuk zijn ze geweldig gemaakt. Elk Scania miniatuur is

  • Op schaal gemaakt
  • Een correcte weergave van de werkelijkheid
  • Zeer gedetailleerd vormgegeven
  • Robuust en sterk gebouwd

De prijzen op de webshop zijn ook nog eens betaalbaar en je hebt al een Scania miniatuur vanaf 30 euro. De modellen gaan ver terug in de tijd. Dat maakt het voor mij mogelijk om een soort van historisch overzicht te maken door elk Scania miniatuur op volgorde neer te zetten in mijn vitrinekast. Op Miniatuurshop kun je schaalmodellen van Scania vrachtwagens kopen, waarbij je enkel de cabine van de truck kunt kopen, maar ook veel type wagens kunt vinden met verschillende soorten opleggers. Ik heb in het verleden een oplegger met tank gereden, dus dat vond ik heel leuk om in mijn collectie toe te voegen, maar nu ik met name goederen op pallets vervoer, kies ik ook vaak voor gewone opleggers. Ik heb voor het overzicht ook een Scania miniatuur gekocht met een containeroplegger. Elke keer als ik weer naar mijn miniaturen kijk, dan voel ik de liefde voor mijn vak als vrachtwagen chauffeur en ben ik weer verbaasd over de gedetailleerdheid van elk Scania miniatuur.

Een klein overzicht van mijn collectie

Mijn verzameling is dus begonnen met miniaturen die weergeven in welke Scania vrachtwagens ik heb gereden. Ik heb ook in andere merken gereden en ook daar heb ik en miniatuur van aangeschaft, maar mijn liefde voor Scania is groot, dus die verzameling die groeit steeds meer. Ik heb op een gegeven moment het miniatuur gevonden van de Scania waarin ik mijn rijlessen heb gevolgd en waarin ik examen heb gedaan voor mijn grote rijbewijs. Die moest natuurlijk aan mijn verzameling worden toegevoegd. In het overzicht van mijn Scania verzameling wordt nu al goed zichtbaar welke ontwikkelingen dit merk heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren en hoe het uiterlijk van elke wagen is veranderd. Ik heb daarbij de enkele exemplaren zoals de Scania R Oehlrich uit Duitsland en de Scania Vabis Torpedo combi Frionor bij elkaar gezet. Dit zijn toch wel grote favorieten in mijn verzameling en hier hoop ik zelf nog eens in te rijden.